Prodentum

Vieta: Vilnius, Lietuva
Tipas: Interjeras
Plotas: 300 m²
Autoriai: Kristijonas Nenartavičius, Martynas Norvila, Tomas Valentinaitis, Aurelija Slapikaitė
Nuotraukos: Gedmantas Kropis

Projektas labai įdomus tuo, kad nuo pat pirmųjų susitikimų visus sprendinius persmelkė preciziškas, chirurginis funkcijos tikslumas. Kadangi klinikoje atliekamos ne tik paprastos odontologinės procedūros, bet ir sudėtingos chirurginės intervencijos, teko gerai išstudijuoti funkcinius ir technologinius reikalavimus, o tada, tobulinant ir intensyviai dirbant su užsakovu bei inžinerinių dalių projektuotojais, pavyko išvengiant tradicinio ligoninės įvaizdžio išgauti švarius ir baigtus interjero sprendinius. Nors, iš pradžių atrodęs rizikingas sprendimas – ne izoliuoti, o apsupti laukiamojo erdvę funkciniais ryšiais – pasiteisino. Suplanavus taip, kad joks funkcinis srautas nekirstų klientų sėdėjimo zonos, pavyko pasiekti jaukų ir patogų holo sprendimą labai mažoje erdvėje. Nedideliame klinikos pastate iš viso suprojektuoti net aštuoni odontologų kabinetai, tad holas liko pastato centre be tiesioginio natūralaus apšvietimo. Spręsdami šią problemą, bei siekdami vizualiai praplėsti erdvę, virš holo įrengėme apvalų šviestuvą, kuris veikia tarsi stoglangis, praplečiantis erdvę aukštyn. Taip pat lubose paslėptas projektorius, kuris nusileidžia ir holo erdvė transformuojasi į konferencijų salę.